Články 2012

Silvestr na Bystrém

Nový rok 2013 již začal, jak jsme prožili konec roku 2012?

Jak skutečně proběhl poslední den roku 2012? To nemohu vědět, zřejmě různě a rozmanitě, ale vím, jak proběhl na dvou místech. Jedním z míst je vrchol Lysé hory a druhým místěm je restaurace U Toflů.

Celý článek...


Znáte kulečník (někdy se také používá biliár)?

Takové to postrkování koulí po zelené ploše...ale ne, dělám si legraci.  Den 26.12.2012 byl na Bystrém v restauraci U Toflů ve znamení velice seriózního utkání. Jednalo se již o pátý ročník soutěže v kulečníku pod názvem ŠTĚPÁNSKÝ ŽDUCH 2012.

Dva perfektně vyvážené stoly, naprosté soustředění a ticho, přeručováno jen údery na sebe narážejících koulí. Občas se ozve pochvalné zamručení ostatních soutěžících, to v případě, že se podaří "desítka", nebo dokonce "dvacítka".

 

Celý článek...  (doplněno o Fotoalbum)


 

Vánoční svátky

Vánoce jsou v křesťanské tradici oslavou narození Ježíše Krista. Spolu s Velikonocemi a Letnicemi patří k nejvýznamnějším křesťanským svátkům. Slaví se od 25.prosince do slavnosti Křtu Páně (první neděle po 6.lednu, resp. 13.leden). Již ve 3.století někteří křesťanští teologové uvádějí 25.prosinec jako datum Kristova narození, oslava tohoto narození je dosvědčena poprvé v Římě kolem roku 336. Všeobecně se Vánoce v církvi slaví od 7.století.

Celý článek...


 

Nejlepší bramborový salát na Bystrém

K Vánocům patří kvalitní bramborový salát - tak praví lidová zvyklost. A když salát, tak samozřejmě ten nejlepší. A kdo dělá ten nejlepší? O tom jsme se mohli přesvědčit na klání místních O nejlepší bramborový salát.

Soutěž se konala v restauraci U Toflů v sobotu 16.12.2012.

Celý článek...


Vánoční výstava na Bystrém

Už druhý ročník vánoční výstavy, se konal v hasičské zbrojnici na Bystrém. V sobotu 8.prosince 2012 se v deset hodin dopoledne otevřely dveře naší hasičárny. Co zde bylo k vidění?

 

Celý článek...


 

Adventní věnce na Bystrém

Adventní věnec patří k Vánocům.
Proč a jaký to má význam jsme již probrali a problematika je stále dostupná zde.

A na Bystrém se také umíme připravit na blížící se Vánoce. Respektive, umíme - některé ženy umí... a 1.12.2012 to při výrobě adventních věnců prokázali.

Celý článek...


 

Drakiáda 2012 - II

V sobotu 10. 11. se uskutečnila letos již druhá a tentokrát oficiální drakiáda. Počasí se vyvedlo, řekla bych, že až moc. 

Zatímco minulý týden jsme si dělali starosti zdali bude vůbec foukat, dnes jsme měli starosti opačné. Nebude pro naše draky vítr až moc silný? Jak se ukázalo nebyl, ale bohužel se našel nejeden drak, který byl větrem pochroumán nebo zcela zničen. A jak to tedy dopadlo?

Celý článek...


Lysacup 2013 aneb, na Bystrém se sportovalo...

11.11.2012 (na Martina) startovala od restaurace U Toflů druhá etapa akce "Lysacup"

Sluncem zalité Bystré se již od osmi hodin zaplňovalo vozidly a množství sportovně oblečených lidí se začalo shromažďovat u našeho pohostinství. Že by si skočili na pivko?

Celý článek...


Drakiáda 2012

I přesto, že se akce včera zrušila z důvodu povětrnostních podmínek, našlo se pár rodin (netušící o této změně), kteří netrpělivě v 15 hod vyhlíželi příchodu organizátorů na místě setkání...

 

Celý článek....


Dušičky

Vzpomínka na všechny věrné zesnulé, Památka všech věrných zemřelých či lidově dušičky, která připadá na 2.listopadu, je v římskokatolické církvi dnem liturgického roku, kdy se církev modlí za zemřelé.

 

Celý článek...


Beskydská liga má své vyhodnocení

Závěrečné vyhodnocení Beskydské ligy se koná - jak jinak, jako poslední tečka hasičského příběhu roku 2012

 

 

celý článek...


Volby do zastupitelstev krajů

V naší hasičárně se otevřela dne 12.10.2012 ve 14:00 volební místnost - přesně v souladu s Volebním zákonem.

 

 

 

Celý článek....


Nové otevření prodejny na Bystrém

Tak je to zde, 28.9.2012 byla opět otevřená prodejna s potravinami v hasičské zbrojnici.

 

 

Celý článek...


Bystřanský KopAtanec vol.2

Krásný den - sobota 2.10.2012 se opět pozitivně zapíše do dějin Janovic-Bystrého.
Počasí již ráno naznačilo, že se sportovci nemusí bát jeho nepřízně, a tak se tedy nebáli.
Sešlo se hodně mladých a odhodlaných sportovců a jak to dopadlo...?

 

Celý článek...


Beskydská liga 2012 je za námi

Tak máme za sebou další "hasičskou" sezónu. Jak dopadli naši?
Je konec září. Čas, kdy končí hasičská sezóna. Ta obvykle trvá asi 5 měsíců. Po tuto dobu se nadšenci z hasičských sborů o víkendech a volných dnech vydávají na pohárové soutěže, ať už noční nebo denní. Několik takových nadšenců máme také tady u nás – na Bystrém. :-)

Celý článek...


Závěrečné vyhodnocení Srazu Bystřanů

Dne 21.9.2012 se v restauraci U Toflů sešli organizátoři a příznivci z Janovic-Bystrého, aby společně vyhodnotili a uzavřeli akci Sraz Bystřanů

 

Celý článek...


XVI.Sportovní Olympiáda 2012

Denní stacionář Škola života při okresní organizaci Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením ve Frýdku-Místku, ve spolupráci s organizací SPMP ČR a společností PARA consulting zorganizovali 16.ročník celostátní sportovní olympiády pro mládež s mentálním postižením
 a naši u toho nemohli chybět...

Celý článek...


AHOJ prázdniny

16.9.2012 - tak se to povedlo - počasí sice nebylo nejlepší a bylo trochu i zima, nicméně se u Bystřanky sešlo 30 dětí s rodiči.

 

 

Celý článek...


10. Veřejné jednání zastupitelstva obce Janovice se konalo na Bystrém

Hasičská zbrojnice přivítala zastupitele obce a občany Janovic 14.9.2012. Konalo se zde v pořadí již desáté veřejné zasedání rady a zastupitelskva.

Celý článek...


 

Prázdninové dobrodružství

Ve dnech 30. 7. - 1. 8. 2012 poskytla Bystřanská chata útočiště dětem z Bystrého, které tady strávily krásné 3 dny. Téma celého táboření se neslo v duchu „FBI“, nechyběly hry ani převleky s tím spojené. Celkem se zúčastnilo 21 dětí, o které se staralo 7 dospělých. Celá akce byla uskutečněna pod záštitou TJ Sokol Bystré

Celý článek...


Tradiční PLACKY na Bystrém

Areál Bystřanky se otevřel pro návštěvníky odpoledne v pátek 3.8.2012.
Bystřanští Sokoli připravili opět po roce hromadu bramborových placků...

 

Celý článek...


Setkání Bystřanů

Ve dnech 6.7-8.7.2012 jsme měli čest přivítat zástupce čtyř obcí, v jejich názvu se vyskytuje název Bystré.

 

 

Celý článek...


Památka obětem I. a  II.světových válek - Bystré

V sobotu 05.05.2012 proběhlo pokládání věnců u Pomníku zesnulých v I. a II. světové válce u Základní školy na Bystrém. Akce byla ukončena přátelským posezením u harmoniky "pod lípami" u Restaurace u Toflů.

 

Celý článek...


Hasičský memoriál Gureckého

Opět - něco z krátké historie - 16.června 2012 byl uspořádán 22.ročník tradiční soutěže hasičských družtev Memoriál L.Gureckého a K.Hovjackého.

Celý článek...


Dětský karneval - 30.leden 2012

Trochu se vrátíme v historii a připomeneme Dětský karneval, který se konal  U Toflů v lednu 2012.

 

 

Celý článek...


Zprovoznění WEbu

3.8.2012
podařilo se zprovoznit nový WEB.
Podílet na vývoji se bude skupinka nadšenců z malé obce Janovice-Bystré

 

Celý článek...